Parastā soda pasargā manas jāņogas no kaitēkļiem – es dalos ar darba recepti

Tiklīdz ierodas pirmais pavasara siltums, augi sāk attīstīties, uzzied lapas, bet pamostas arī dažādi kaitēkļi. Jāņogas, kas ir viena no populārākajām ogu kultūrām, uzbrūk nezāles, laputis un kāpuri. Lai pasargātu krūmu no čaklajiem kukaiņiem, pavasarī tas ir jāapstrādā. Un viens no labākajiem līdzekļiem ir parastā soda.

Kā pagatavot šķīdumu?

Paņemiet tukšu trauku. Tam jābūt tīram. Nekad neizmantojiet metāla traukus. Labāk izmantot plastmasas. Trauka tilpums ir atkarīgs no apstrādājamo augu skaita.
Ielej siltu ūdeni 40-50 oC temperatūrā. Ja ūdens ir pārāk karsts, pagaidiet, līdz tas atdziest. Tas ir ļoti svarīgi.
Pievienojiet sodu 2 ēdamkarotes uz 1 litru šķīduma. Labāk ir izmantot karbonizēto sodu, bet var izmantot arī pārtikas sodu.

Lai šķīdums kļūtu lipīgs, ielej tajā šķidras ziepes, bet bez smaržvielām. Pievienojiet saulespuķu eļļu, lai pasargātu augus no sēnītēm.
Labi samaisiet un ar šķīdumu piepildiet smidzinātāju.
Apsmidziniet visu augu, sākot no stumbra un beidzot ar lapām. Apstrādājiet arī augsni ap krūmu. Apstrādi veic, pirms jāņogas sāk ziedēt. Neatlieciet smidzināšanu, lai kaitēkļiem nebūtu laika nostiprināties un savairoties.

Procedūras veikšanai izvēlieties bezvēja dienas. Labvēlīgs dienas laiks ir rīts vai vakars.

Lasi vēl: Lūk, kāpēc mušas ir nekavējoties jādzen prom. Ko šie kukaiņi patiesībā ēd

Vienam krūmam nepieciešami 5 litri šķīduma. Ja sastāvā iekļausiet raugu, jūs ne tikai pasargāsiet augus, bet arī pabarosiet tos.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment